Ska du redan gå?

Hittade du svar på alla dina frågor? Vi ger dig gärna mer information så skicka oss ett meddelande och se om vi kan svara på frågan :)

OM OSS

Varför gör vi det vi gör?

Vi tror på att utmana de fasta mönster som finns inom branschen. Vi tror att det är mer än tid och pengar som spelar in när vi bygger vårt hem. Det vi gör ska bidra till glädje och nytta, gärna i generationer. Vi vill hjälpa människor att trivas bättre i sina hem. Att de ska kännas att det är gjort med engagemang och att det finns en tanke bakom varje hörn. Vi tror att på att återskapa det hantverket som så länge skapade hem att leva i.

Verkställande direktör

Mihkel Laks

Några ord om hur det startade för mig och var vi kommer ifrån

Jag älskar trä. I alla dess former, från naturen till byggprodukten. Det är ett fantastiskt material att arbeta med. Att skapa med. Det finns så oändligt många möjligheter att bearbeta och använda sig av trä. Det är till och med bra för oss, och för miljön, att bygga i trä.
 
När jag var yngre så tog intresset för byggnation, snickeri, sig lite olika uttryck. Allt från att ha byggt ett flertal ”stugor” med varierande kvalité hemma i trädgården. Till att ha försökt bygga de svåra sakerna i träslöjden. Jag förstod det inte då, att det var byggnation och snickeri som jag var ämnad att jobba med.
 
Jag heter Mihkel Laks. Det är jag som har grundat företaget som idag heter GÖAF Byggservice AB, GÖAF Bygg i dagligt tal. Jag är född och uppvuxen på Hisingen och har bott här större delen av mitt liv. Under större delen av mitt yrkesverksamma liv har jag däremot tillbringar hos Försvarsmakten. Från lumpen, vidare till frivilligtjänst, utlandstjänst och utbildning till specialistofficer. För att slutligen hamna på ett förband så långt bort att jag inte kunde hitta någon mening längre. Jag valde då att säga upp mig.
Det var slutet av 2013. Då startade jag företaget i form av ett handelsbolag, tillsammans med min bror. Mest för att det var lätt och kostade egentligen inget. Första halvåret på 2014 läste jag företagsekonomi på Handels. Jag hade ju ingen aning om hur ett företag fungerade så det var bäst att utbilda sig lite. Under tiden funderade jag mycket över vad företaget faktiskt skulle göra. Jag hade ju aldrig byggt för andra på ett professionellt sätt. Efter att ha diskuterat med en vän till min syster om olika vägar att gå tog jag kontakt med Willab Garden, något som han rekommenderade mig att göra. Så jag gjorde det. Det slutade med att jag åkte ner till dem på en tvådagars utbildning och vad därefter auktoriserad montör. Framåt våren så började det komma in förfrågningar och jag delade min tid mellan studier och företagande. Tillslut hade jag fått så många jobb att jag helt övergick till monteringen av växthus och uterum.
Sen dess har det varit många med och motgångar. Min bror, som numera jobbar åt mig, är utbildad snickare och har i många år jobbat för de större byggbolagen. Det tog nästan två år innan han började i företaget – under den tiden gjorde jag det mesta själv. Jag har under perioder haft andra personer anställda – det är dock ingen av dem som har passat i det långa loppet och därför är de inte kvar idag.
Det har på många sätt varit en intressant resa som fortsätter varje dag. Samtidigt har det varit en personlig resa. Det fanns en anledning till varför jag startade mitt egna företag. Jag har många gånger trott att jag har hittat rätt anledningar och utifrån den tron tagit vissa beslut. Det har varje gång visat sig att det inte riktigt stämde. Däremot har jag kommit närmare och närmare det syftet som jag har letat efter.

Lite kort om oss

Vilka är vi som jobbar på GÖAF?

Här nedan ser du vilka vi är som jobbar på GÖAF dagligen, till vår hjälp har vi en mängd enskilda utförare, det är dock vi som är stommen i verksamheten

Mihkel Laks

Grundare och ledare

Ola Mellberg Lindgren

Verkmästare

Henrik Törnqvist

Verkmästare

Joakim Bergman

Kamrer

Följ oss på sociala medier​