Ska du redan gå?

Hittade du svar på alla dina frågor? Vi ger dig gärna mer information så skicka oss ett meddelande och se om vi kan svara på frågan :)

Hösten är här, förbered för vintern

·

·

,

Nu när hösten gör sitt intåg behöver vi se över våra hus för att göra oss klara för vintern. Här följer några tips på åtgärder som vi gör i SmåhusService-programmet:

1. Kontrollera värmesystemet

När det blir kallare så är det åter dags att starta upp uppvärmningen. För många med äldre hus betyder detta att man startar cirkulationspumpen för vattensystemet. Om man har ett vattenburet system som går till element i respektive rum, kontrollera så att det inte har uppstått luft i systemet genom att lufta elementen. Gör detta efter att systemet har varit igång en stund. Luften flyttas med i systemet och lägger sig högst upp i elementet. Där förhindrar den vattnet att komma åt och hela elementet blir då inte varmt.

2. Trädgårdsslang och utkastare

Se till att ta in trädgårdsslangen och stäng av vattnet till utkastare. På fasaden. Om du har en utkastare med inbyggt frysskydd kan vattnet fortsatt vara på, se dock över tätningarna och kontrollera att kranen inte läcker. Ta även in trädgårdsslangen och se till att den inte är full med vatten, då fryser den om den förvaras i ett kallt utrymme.

3. Kontrollera fönster och dörrar

Gå igenom alla fönster och dörrar för att se så att alla sluter tätt. Om inte, se över och byt tätningslister på enheten. På så vis slipper ni drag och uppvärmningen i rummet blir effektivare. Nu är även lämpligt att se över funktionen på fönster (framförallt vridfönster) och smörja dessa enligt tillverkarens instruktioner.

Det finns fler kontroller att utföra inför vintern mem dessa är de första och kanske viktigaste att tänka på. Om ni inte vill eller kan utföra detta själva hjälper vi er gärna. Vi har ett service-program för småhus där vi gör kontroller och hjälper er med underhållet, året om. För mer information ta gärna kontakt med oss via vårt kontaktformulär. Vi utgår från Hisingen men gör även arbeten i Storgöteborg.